SGGZ

Samen Sterk biedt vanaf 1 maart 2019 ook SGGZ (specialistische)  behandelingen aan. Hierbij zal de gesprekstherapie vaak gecombineerd worden met een non-verbale vorm van behandeling.

SGGZ (specialistische zorg) Loopt u al langer in uw leven op meerdere levensgebieden vast, dan kan het zinvol zijn om hulp te zoeken. In een langer durend en inzicht gevend traject gaat we samen zoeken naar patronen in beleving en gedrag die dit kunnen verklaren. Hiervoor is veiligheid en een vertrouwensbasis van cruciaal belang.

Behandeling Om een goed beeld van u te krijgen vormt (nadere) diagnostiek onderdeel van uw behandeling. Dit kan in de vorm van het afnemen van psychologische testen zijn. Dat kan in de intakefase of later in de behandeling zijn. Uw SGGZ traject wordt regelmatig door u en mij zelf geëvalueerd. De hoofdbehandelaar, die tevens psychotherapeut is, beoordeelt ook het verloop van uw traject. In het kader hiervan heeft u één à twee keer per jaar een gesprek met hem.

Non-verbale therapie In het kader van een SGGZ traject vormt een non-verbale vorm van therapie vaak een goede aanvulling op de gesprekken. Er zijn verschillende vormen van non-verbale therapieën. Men kan hierbij denken aan lichaamsgerichte therapie, drama therapie, beeldende therapie of muziektherapie. Hieronder vallen ook trainingen in meditatie, mindfullnes of yoga. Om het (gespreks)therapeutisch en non-verbale traject op elkaar af te stemmen is het zinvol dat beide behandelaars de behandeling op elkaar afstemmen. Binnen de praktijk is het om die reden gebruikelijk dat uw gesprekstherapeut en non-verbaal therapeut regelmatig met elkaar overleggen. 

Vergoeding Samen Sterk is een bewust niet gecontracteerde één mans praktijk. Dit houdt in dat uw ziektekostenverzekering slechts en gedeelte van de totale kosten vergoed. Het exacte percentage is afhankelijk van uw zorgverzekering. Een informatieblad over de vergoeding vind u met onderstaande link . Informeer over het exacte percentage ook bij u zorgverzekeraar. Indien de behandeling door de zorgverzekering wordt betaald staat het tarief op het info blad dat u is verstrekt bij de intake. Als u zelf betaald rekenen wij het NZA tarrief. Dat bedrag geld dus alleen voor niet verzekerde zorg. 

Kosten en vergoedingen

 

Afmelden Bent u verhinderd voor een afspraak bel dan minimaal 24 uur van te voren af. Het handigste is als u meteen een nieuwe afspraak plant. Als u te laat (binnen 24 uur) afzegt dan breng ik hiervoor 50 euro bij u in rekening. Hetzelfde geld voor als u niet op uw afspraak verschijnt. De tijd is immers voor u gereserveerd. Deze factuur wordt helaas niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Nieuws

Meer nieuws
 • Introductie

  Introductie

  ‘Samen Sterk’ is een praktijk voor psychologie en psychotherapie, die sinds 2015 bestaat. Ik zelf heb van 1987 tot 1992....

  LEES MEER
 • Aanmelden

  Aanmelden

  Het leven kan soms veel van ons vragen. Hierdoor kunt u (tijdelijk) uit balans raken en klachten ontwikkelen.

  LEES MEER
 • Verhalen

  Verhalen

  Cliënten delen hier hun ervaringen met de praktijk voor psychologie en psychotherapie ‘Samen Sterk’....

  LEES MEER